joi, 6 noiembrie 2008

Scurt-circuite

Zilele astea au starnit o multime de pasiuni si dicutii desre alegerile din America:discutii in frizerii si dicutii in tramvaie, oamenii au discutat despre cine e mai bun: Obama sau McCain. S-au adus si argumente forte: McCain e prea batran, Obama e simpatic, primul presedinte de culoare. Aha! De la ce partide sunt? Republican si democrat. Aha! Cam ce spun partidele astea? Ce urmaresc ele, ce impact va avea alegerea unuia sau altuia dintre candidati? Asupra economiei, asupra politicii externe? Cati pot sa deau un rspuns acestor intrebari, dupa ce au urmarit pasionati alegerile din America asa cum urmaresti un meci de fotbal?
O introducere in problematica semnificatiilor situatiei post-alegeri o face Traian Ungureanu aici

Si daca a vorbi prostii si non-sensuri e un indiciu al unei dezordini de gandire (ca sa nu folosesc cuvinte mai tari), atunci de ce putem suspecta administratia care numeste o strada "Matei Elina Voievod"? (in rezumat, un domnitor cu acest nume nu a existat. Elina a fost sotia lui Matei Basarab). Suntem in criza de personalitati? Are Bucurestiul mai multe strazi decat are Romania "oameni de seama"? Am terminat zilele calendarului? Nu-i nimic. Nu ducem lipsa de solutii. Proaste!

2 comentarii:

  1. Str. Matei Elina Voievod ... consternant nume, care te duce cu gadul, in mod nefiresc, atat la o femeie cat si la un barbat sau poate doar la un nas mai generos din fire. Cu toate acestea ma intreb cati dintre noi suntem capabili sa remarcam hidosenia, cu atat mai mult cu cat ea e, privilegiat situata, in buricul Bucurestiului.
    Si pentru ca in marea de apatie ma mai incerca uneori o bruma de curiozitate, am vrut sa aflu ( via google) ce se mai poate ascunde sub numele "Elina Matei Basarab", dar am sa las fiecaruia “savoarea “ rezultatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hidosenia din buricul Bucurestiului ? Pai the whole thing looks like it's been recovering from a war. Te fatai linistit in jurul centrului si cand dai sa intri in centrul vechi simti ca tampesti.

    RăspundețiȘtergere